Ingrediënten
- Pasta of macaroni naar keuze
- Een kleine of halve broccoli
- (Vega)gehakt
- Tomatensaus/passata met basilicum uit fles
- Paprikapoeder
- Knoflook peper
- 5-6 champignons
- Vegan kaas

Brassica oleracea wordt al minstens 2000 jaar gecultiveerd en heeft veel variëteiten. Hoewel de broccoli, bloemkool en spruitjes er allemaal anders uitzien, zijn ze allemaal cultivars van deze Brassica oleracea.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze halverwege mee met de pasta
- Snij de champignons in plakjes en bak deze met wat olie in de koekenpan. Als de champignons wat geslonken zijn, voeg dan het vega gehakt toe. Bak dit samen en voeg een halve eetlepel paprikapoeder en knoflookpeper toe.
- Als de pasta en de broccoli gaar zijn, leg deze in een ovenschaal. Doe daarna het gehakt-champignon mengels hier overheen.
- Schenk ongeveer de helft van de passata over de gevulde ovenschaal en bedek het geheel met de kaas.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel in zo’n 20 minuten af.