Buddha bowl met zoete aardappel en shoarma

Buddha bowl met zoete aardappel en shoarma

Ingredienten

  • Vegan shoarma of gyros
  • Sesamzaad
  • Zoete aardappel (± 1 stuk per persoon)
  • Zilvervliesrijst
  • Sla, gewassen en gesneden
  • Komkommer, in blokjes gesneden
  • Dressing optie: Jean Bâton Dressing Oosterse Sesam
Merian, M., De metamorphosibus insectorum Surinamensium, of de verandering der Surinaamsche insecten, 1549.

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de zoete aardappels in een magnetronbestendige schaal en prik er een aantal gaatjes in met een vork. Zet deze schaal in de magnetron voor ongeveer 8-10 minuten op 900W. Laat ze daarna even afkoelen. Je kunt dan makkelijk de schil verwijderen en de aardappel in blokjes snijden.
  • Bak de shoarma volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe op het laatst nog een handje sesamzaad erbij en bak dit even mee.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een bowl. Begin bijvoorbeeld met de rijst en geef elk ander ingredient zijn eigen hoekje.