Ingredienten
- Vegan shoarma of gyros
- Sesamzaad
- Zoete aardappel (± 1 stuk per persoon)
- Zilvervliesrijst
- Sla, gewassen en gesneden
- Komkommer, in blokjes gesneden
- Dressing optie: Jean Bâton Dressing Oosterse Sesam

Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de zoete aardappels in een magnetronbestendige schaal en prik er een aantal gaatjes in met een vork. Zet deze schaal in de magnetron voor ongeveer 8-10 minuten op 900W. Laat ze daarna even afkoelen. Je kunt dan makkelijk de schil verwijderen en de aardappel in blokjes snijden.
- Bak de shoarma volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe op het laatst nog een handje sesamzaad erbij en bak dit even mee.
- Doe vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een bowl. Begin bijvoorbeeld met de rijst en geef elk ander ingredient zijn eigen hoekje.